Welcome To

SK Lembah Jaya|How To Make Money Online. This site provides education information also tips and techniques for beginning bloggers in order to make money online.
Custom Search

Tuesday, 4 September 2012

Cara Berdakwah Kepada Golongan Free Hair - Ustaz Azhar Idrus


Cara Berdakwah Kepada Golongan Free Hair - Ustaz Azhar Idrus***
S: Assalamualaikum Ustaz, ramai kawan- kawan saya gemar pergi karaoke sampai tengah malam dan pagi buta dan ramai pekerja wanita dalam karaoke untuk menarik perhatian pelanggan lelaki tapi saya tak tahu lah lagu apa mereka menyanyi.

J Ustaz Azhar Idrus ( Original ): wsalam.. inilah muzik dan hiburan yg diharamkan olih Islam dimana terjadi pelanggaran hukum syarak lelaki wanita berseronok tanpa batas..

~Dari fanpage facebook Ust Azhar.


Daripada Abdullah bin Amr r.a, bahawa Nabi Muhammad SAW bersabda, "بَلِّغُوا عَنِّى وَلَوْ آيَةً" Maksudnya "SAMPAIKANLAH DARIKU WALAU HANYA SATU AYAT" (HR. Imam Bukhari)

PAHALA yang diterima oleh mereka yang menyebarkan ILMU berkekalan hingga ke AKHIRAT selagi manusia mendapat MANFAAT daripada ILMU yang disampaikan itu.

Daripada Abu Hurairah, Rasulullah SAW pernah bersabda:
"Apabila matinya seorang anak Adam, maka putuslah amalannya kecuali TIGA perkara iaitu, SEDEKAH JARIAH, ILMU YANG BERMANFAAT dan DOA ANAK YANG SOLEH"
(Riwayat Imam Muslim termasuk Imam Ahmad) 

Hadis Muslim

Blog Archive

Add to Technorati Favorites

Google+ Followers

Panduan Destinasi Guru