Welcome To

SK Lembah Jaya|How To Make Money Online. This site provides education information also tips and techniques for beginning bloggers in order to make money online.
Custom Search

Saturday, 17 November 2012

Apakah Azab Yang Paling Ringan Di Neraka Allah? Na'uzubillahiminzaalik - Ustaz Azhar Idrus

Apakah Azab Yang Paling Ringan Di Neraka Allah? Na'uzubillahiminzaalik - Ustaz Azhar Idrus Rasulullah s.a.w. bersabda: "Sesungguhnya seringan-ringan siksa ahli neraka iaitu seorang yang berkasutkan dari api neraka, dan dapat mendidihkan otaknya, seolah-olah ditelinganya ada api, dan giginya berapi dan dibibirnya ada wap api, dan keluar ususnya dari bawah kakinya, bahkan ia merasa bahawa dialah yang terberat siksanya dari semua ahli neraka, padahal ia sangat ringan siksanya dari semua ahli neraka."

Daripada Abdullah bin Amr r.a, bahawa Nabi Muhammad SAW bersabda, "بَلِّغُوا عَنِّى وَلَوْ آيَةً" Maksudnya "SAMPAIKANLAH DARIKU WALAU HANYA SATU AYAT" (HR. Imam Bukhari)

PAHALA yang diterima oleh mereka yang menyebarkan ILMU berkekalan hingga ke AKHIRAT selagi manusia mendapat MANFAAT daripada ILMU yang disampaikan itu.

Daripada Abu Hurairah, Rasulullah SAW pernah bersabda:
"Apabila matinya seorang anak Adam, maka putuslah amalannya kecuali TIGA perkara iaitu, SEDEKAH JARIAH, ILMU YANG BERMANFAAT dan DOA ANAK YANG SOLEH"
(Riwayat Imam Muslim termasuk Imam Ahmad)

No comments:

Hadis Muslim

Blog Archive

Add to Technorati Favorites

Google+ Followers

Panduan Destinasi Guru